Minősített munkaerő-kölcsönző lett a HSA

Megszerezte a minősített foglalkoztatói státuszt cégcsoportunk névadó tagja, a munkaerő-kölcsönző és -közvetítő HSA Kft., ezzel elsőként felelt meg a munkaerő-kölcsönzőkre vonatkozó jogszabályi szigorításoknak.

2024 elején egy újonnan bevezetett végrehajtási rendelettel szigorítottak a külföldi munkaerő behozatalára vonatkozó feltételeken, hogy megvédjék a magyar munkavállalók érdekeit. Az új követelmények között szerepel, hogy 500-ról 1000-re emelték a kölcsönzött munkaerő statisztikai állományának létszámát, melyből minimum 500 főnek magyar munkavállalónak kell lennie, emellett a minősített kölcsönbeadói kategória elvárása, hogy az új toborzások minimum 30 százalékának szintén magyarnak kell lennie. A minősített foglalkoztatók csak ezen szigorított feltételek érvényesülése mellett végezhetik tevékenységüket. A HSA Kft. az első olyan HR-szolgáltató Magyarországon, amely az új, szigorított szabályozási környezetben szerezte meg a minősített munkaerő-kölcsönzői státuszt. Cégcsoportunk névadója több mint két évtizede meghatározó szereplője a hazai munkaerőpiacnak, a minősítésnek köszönhetően pedig még nagyobb volumennel folytathatja a megkezdett munkát.

„Két évvel ezelőtt minden előjel nélkül kiültettek minket a kispadra, de nem adtuk fel és küzdöttünk azért, hogy visszakerüljünk a kezdőcsapatba. A minősítéssel ez most megtörtént. Nehéz helyzet az, amikor az edző nem szakmai alapon állítja össze a kezdőcsapatot, de annál édesebb a siker, amikor már olyan magas szinten teljesítesz, hogy az felülírja a szubjektivitást” – jegyezte meg a minősítés kapcsán Mátyás László, a HSA Group és a HSA alapítója. 

A minősítés mellett két személyi változás is történt a cégcsoport életében: Mátyás László a HSA Group Zrt. alapítója lemond vezető tisztségeiről. Döntését azzal indokolta, hogy a cégcsoportnak új energiákra van szüksége ahhoz, hogy tovább erősítse a szektorban elfoglalt pozícióját.

„A minősítés megszerzése volt az én utolsó táncom. Egy ideje érett bennem a háttérbe vonulás gondolata, ugyanakkor eltökélt célom volt, hogy mind a HSA Group, mindpedig a HSA vezetést rendezett körülmények között adjam át” – mondta Mátyás László, aki 1995-ben lett a MELÓ-DIÁK Debrecen Iskolai Szövetkezet elnöke, mely ’99-ben beolvadt a MELÓ-DIÁK Alföld Iskolaszövetkezetbe. 2000-ben megalapította a HSA munkaerő-kölcsönző és -közvetítő céget, amely az évek során Kelet-Magyarország vezető munkaerőpiaci szereplőjévé nőtte ki magát. Számos innováció kötődik a nevéhez, az országban elsőként vezette be az egyszerűsített foglalkoztatás szervezett formában történő alkalmazását, valamint a harmadik országbeli munkavállalók magyarországi foglalkoztatásában is úttörőnek számított.

HSA Group Zrt. vezérigazgatói posztját a jövőben Dékány Erika tölti be, aki ezt megelőzően két évtizeden át volt a cégcsoport gazdasági igazgatója, emellett közel 30 éves vezetői tapasztalattal és széles körű pénzügyi ismeretekkel rendelkezik. A HSA Kft. élére is új ügyvezető igazgató érkezik Varga Dávid személyében, aki 12 évvel ezelőtt diákmunkásként kezdett dolgozni a cégcsoportnál, végigjárva a ranglétrát előbb projektvezetőként, majd irodavezetőként, 2022-től pedig régióvezetőként tevékenykedett.

További híreink